Nové dřevěné prvky v Domu přírody

Sluňákov – Dům přírody Litovelského Pomoraví slaví 10 let od svého vzniku a při této příležitosti bychom vám rádi představili nové dřevěné instalace od umělce Miloslava Fekara, které zde v zimě vznikly. Těmito novými prvky jsme obohatili areál a zveme všechny návštěvníky k jejich prozkoumání.

 

Hlavním lákadlem je ptačí a bobří Rozhledna nad rybníkem. Tato vyhlídková věž nabízí nejen možnost poslechu jedinečného žabího koncertu, ale také nádherný výhled na lužní krajinu.

 

 

Další zajímavostí jsou herní prvky. Například průlezka u bobří klouzačky, která symbolicky propojuje dva vesmírné světy červí dírou. U Sluneční hory je pak vyobrazeno celé CHKO Litovelské Pomoraví včetně divoké řeky Moravy.

 

V Kouzelném lese zvuků přibyly dvě nová posezení. Jedno z nich, nazvané Matka stromů, připomíná kořenový systém, zatímco na kruhové lavici můžete pozorovat změny v proudění vzduchu způsobené globálním oteplováním.

 

         

 

Pro ty, kteří si chtějí odpočinou třeba s knihou, je zde nová knihovnička, kterou si děti přetvořily v nekonečnou prolézačku.

 

 

Areál Domu přírody je živoucí organismus a my jsme velmi rádi, že se nám daří tento projekt posouvat dál i přes nemalé finanční náklady a značné pracovní úsilí. Těší nás, že si zde své místo odpočinku, kontaktu s přírodou a třeba i načerpání energie nacházejí různí návštěvníci, zejména rodiny s dětmi. Prosíme vás proto o ohleduplnost a udržování čistoty prostoru pro všechny.