Probuzení do přírody Workshop

Sobota, 20. dubna 2024 — 07:30; Sluňákov - centrum ekologických aktivit města Olomouce, o.p.s.
Srdečně vás zveme na netradiční meditační procházku areálem Domu přírody Litovelského Pomoraví kolem rybníku a tůní, s pobytem v nitru Sluneční hory Miloše Šejna s prožitkem nitra vlastního těla i se zastavením v jarní Rajské zahradě Františka Skály. Zakončená dokumentárním filmem Happy Farmers.
 
 
Jsou místa, kde se daří růst zelenině. Jsou místa, kde se daří růst. O jednom takovém kouzelném místě vypráví půlhodinový filmový dokument Happy Farmers. Přenese nás na ekofarmu u zenového kláštera Plum Village ve Francii, který založil mírový, sociální a ekologický aktivista, nominovaný Martinem L. Kingem na Nobelovu cenu, básník a světová osobnost současného buddhismu-Thich Nhat Hanh. Ekofarma je laboratoří toho, jak v rámci života v komunitě propojit praxi plné pozornosti a naši každodennost.
 
 
Workshop nám kromě poetického filmového zážitku umožní i malou ochutnávku z různých forem této praxe, které vycházejí ze zenbuddhismu a úspěšně se aplikují v běžném provozu třeba právě na ekofarmě Happy Farm ve Francii u kláštera Plum Village, založeného mnichem Thich Nhat Hanhem.
 
 
Příjemná možnost rozhýbat tělo a zklidnit mysl na vichr přednášek EDO, na společnou poradu o našem světě.
 
 
Pro předem přihlášené na bit.ly/probouzeni nebo e-mailu jana.vyhnakova@slunakov.cz.
 
 
Probuzení do přírody se koná jako součást programu festivalu Ekologické dny Olomouc 2024 www.ekologickednyolomouc.cz
 
 
Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí ČR na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.
   

**