Velmi křehké krunýře Výstava fotografií

Až do poloviny srpna můžete na Sluňákově navštívit výstavu VELMI KŘEHKÉ KRUNÝŘE.

 

Absolventka Přírodovědecké fakulty UK Hana Svobodová se již od roku 2004 věnuje ochraně mořských želv zejména v Indonésii. Všechny druhy mořských želv jsou ohroženy vyhynutím. Nejhorší situace je v Indickém oceánu, kde na mnoha místech už mořské želvy zcela zmizely. Projekt Chráníme mořské želvy ve spolupráci s místními organizacemi před pytláky chrání pláže ve dvou oblastech v Indonésii (ostrov Lembata na JV země a ostrov Denawan na jihu Bornea) a v jedné oblasti na jihu Srí Lanky (pláže u města Dikwella).

 

Výstava Velmi křehké krunýře představuje úchvatné fotografie mořských želv a procesu jejich záchrany zachycené fotografem Petrem Janem Juračkou. Tyto živoucí poklady na Zemi bojují o přežití. Za posledních 70 let se jejich populace místy snížila až o 90%.

 

Více informací o projektu na stránkách www.morskezelvy.cz

 

Termín výstavy: 10. 6. 2024 – 18. 8. 2024

 

Místo konání: Sluňákov – centrum ekologických aktivit města Olomouce (vstupní hala), Skrbeňská 669/70, Horka nad Moravou

 

 

Výstava je součástí projektu EDO 24 – 25. Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí ČR na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.