Můj život bez Odpadu II Oceněné fotografie

Gratulujeme vítězům soutěže

Zuzana Daubnerová: Bezodpavá výbava na nákup a na cesty

Barbora Kočnarová: Slepičky

Martin Kuník: Každodenné voľby

Markéta Poláchová:All you can drink

Kristina Typovská: Pleny

 

Vítězné fotografie ve fotogalerii zde.

 

Podmínky soutěže

Lidem v Olomouci se velmi dobře daří třídit odpad. Jenže stále více se ukazuje, že to samo o sobě nestačí. Je načase hledat cesty, jak množství odpadu omezit. Vyzkoušejte s námi malou školu šetrné spotřeby pro začátečníky i pokročilé. Alespoň tady platí, že smysl má i malý krůček.

 

Pošlete nám 1–5 fotografií z vašeho bezobalového nakupování/žití. Ukažte nám vaše vychytávky, nebo k tomu použijte některé trvanlivé obaly/pomůcky, které jsme pro vás nachystali (viz návrh níže). Fotografie můžete doplnit krátkým textem. Zajímají nás vaše spotřebitelské momentky, kde to může v praktickém životě drhnout, kdy jsou situace vtipné a kdy příjemné. Případně, co na to lidé ve vašem okolí.

 

Přidejte se k události na Facebooku.

 

Návrh: Věnujeme vám pomůcky, které můžete použít při fotografování! (a nejlépe i poté v dalším méně-odpadovém životě). Některé v zajímavé a v poslední době oblíbené vychytávky si můžete vyzvednout v obchodu Olomouc bez obalu (Kateřinská 10, na náměstíčku u kostela) otevřeno od pondělí do pátku 9–18 hodin.

 

Najdete tam: voskované ubrousky na svačinu, lahve na pití s neoprenovým povrchem, textilní plenu, kabelkové vydání nákupní tašky, kompresní kelímky a postupně možná další překvapení.

 

Fotografie a případně texty zasílejte elektronicky na info@slunakov.cz.

Termín pro zaslání: 31. května 2019

Pošlete však fotografie dříve. Ty které dorazí do konce dubna budeme moci vystavit na 1.5 na olomouckém Ekojarmarku na Horním náměstí.

 

Hodnocení:
Zaměstnanci Sluňákova, TSMO, a.s. a Magistrátu Města Olomouce. Hodnotit budou více hledisek – estetiku fotografie, nápad i vztah k tématu.

 

Odměny:

1 000 Kč + jedna z věcných cen dle vaší volby
1) poukaz 400 Kč na nákup v bezobalovém obchodu;
2) moderní lahev na pití
3) poukaz 500 Kč na služby nebo nákup stáčené drogerie kadeřnictví Zelená hlava,
4) odpolední projížďka na raftu pro 6 lidí
5) nocleh na Sluňákově se snídaní v Rajské zahradě
6) Poukaz na výrobu fotografií

Výstava fotografií

Fotografie, které dorazív dubnu vystavíme ve stanu na Ekojarmarku 1. 5. v Olomouci. A poté všechny fotografie také v prostorách Informačního centra na Sluňákově v Horce nad Moravou.